Wereldwijd gebruiken tientallen krachtsporters anabolen. Dit zijn prestatieverhogende middelen die afgeleid zijn van het mannelijk geslachtshormoon. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat je door deze steroïden inderdaad in korte tijd meer spiermassa krijgt. Toch brengen anabolen zowel voor- als nadelen met zich mee.

Grotere spiermassa

Misschien droom je al een tijd van een gespierder en sterker lichaam. In dat geval zou je het gebruik van anabolen kunnen overwegen. Tientallen mannen en vrouwen zijn je al voorgegaan. De cijfers zijn hoe dan ook indrukwekkend. Zo heeft onderzoek aangetoond dat de spiermassa bij mannen die een halfjaar een anabolen kuur volgden met meer dan 6 kilo was toegenomen. Tijdens deze kuur namen ze 600 mg steroïden. De krachtsporters hoefden daarvoor niet eens intensief te trainen.

Zeer effectief

Anabolen zijn zeer effectief omdat ze het immuunsysteem versterken en de productie van rode bloedcellen stimuleren. Je lichaam neemt meer zuurstof op, waardoor de spieren sterker worden. Wel is het belangrijk om tijdens het volgen van een anabolen kuur de balans te houden. Zo dien je gezond te eten en voldoende rust te nemen.

Bijwerkingen

Het is verstandig om maximaal een halfjaar een anabolenkuur te volgen. De steroïden hebben namelijk veel effect op je lichaam, en niet alleen in positieve zin. Bij het gebruik van teveel steroïden kun je onder andere last krijgen van acne en hart- en vaatziekten. Hier is echter alleen sprake van wanneer je excessief anabole middelen gebruikt. Zolang je de balans houdt, is er geen probleem en ervaar je er alleen de voordelen van.