Bij normale sigaretten zorgt verbranding voor het creëren van rook. Elektronische sigaretten werken anders. De eliquid in de elektronische sigaretten wordt elektronisch verdampt. Vervolgens adem je de aerosol in. Doordat er sprake is van verdamping in plaats van roken spreken we ook wel van dampen (Vaping). Aangezien de maatregels tegen klassiek roken toenemen is elektronisch ‘’dampen’’ een steeds gebruikelijker alternatief.

De evolutie van de E-sigaret

Bij elektronische sigaret wordt door vele mensen gezien als een moderne uitvinding. Desalniettemin is het patent op deze uitvinding al in 1963 aangevraagd. Destijds was de verkoop echter nog niet om over naar huis te schrijven. De afgelopen 10 jaar in de E-sigaret in populariteit toegenomen. Op steeds meer plekken zijn ze te koop. Dit valt te verklaren doordat er steeds meer aandacht is besteed aan de schadelijkheid van normale sigaretten. Elektronische sigaretten kunnen helpen bij het verhelpen van een nicotine verslaving van rokende mensen. Doordat de hoeveelheid nicotine beter kan worden aangepast kunnen rokende mensen de consumptie van nicotine langzaam afbouwen. Dit is één van de redenen dat de elektronische sigaret lange tijd gezien werd als geneesmiddel.

Het gebruik en de kosten

Om de elektronische sigaret te gebruiken moet het zijn opgeladen. Zodra de vloeistof op is moet er een nieuwe vulling in de sigaret. Deze vullingen zijn op steeds meer plekken in Nederland te koop. Bij gemiddeld gebruik van de elektronische sigaret zullen de kosten uitkomen op rond de 1,50 euro per dag. Dit is dus aanzienlijk lager dan wat de gemiddelde roker kwijt is aan het roken van normale sigaretten. Bij Eliquidmania.nl heeft u een ruime keuze uit E-sigaretten en E-liquids die u op termijn kosten kan besparen.