Petten, hoeden, mutsen en allerlei andere hoofddeksels. Vroeger werden ze vooral gedragen uit noodzaak, maar tegenwoordig draait het meer om mode. En jij, draag jij ze nog? En ben je dan toevallig ook nog op zoek naar een hoed heren? Zo gek zou dat namelijk helemaal niet zijn. Integendeel, erg logisch, want het is geen verrassing dat vooral in de zomermaanden de hoed te zien is bij vrouwen. Je ziet ze op het strand in allerlei verschillende kleuren en maten. Toch zijn ze ook bij mannen super hip! Tijd om eens te kijken naar een hoed heren, want een hoed biedt vele voordelen, ook voor mannen.  

Soorten hoeden voor heren 

Tegenwoordig zijn in (online) hoedenzaken ontzettend veel hoeden te vinden. Je hebt allerlei tijdloze en stoere hoeden voor mannen. Zo heb je onder andere de klassieke Fedora hoeden, westernhoeden, ofwel cowboyhoeden, strohoeden, vissershoeden en hoge hoeden. Voor iedereen is er dus wat wils. Daarnaast is het fijn dat je veel online kunt winkelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn zoals je ziet al enorm veel soorten stijlen beschikbaar, maar ook veel hoedenzaken maken zelfs hoeden op maat. Dus de collectie kan nog verder worden uitgebreid! Hoe tof is dat? 

Looks en nut, de Panamahoed 

Vroeger werden hoeden vooral gedragen uit noodzaak, later ook wel als accessoire, maar in eerste instantie dus uit noodzaak en nut. Zo droegen heren die altijd veel buiten waren, zoals jagers en boeren meestal hoeden. Dit deden zij omdat de hoeden hen beschermden tegen slechte weersomstandigheden. Er waren ook hoeden, zoals de strohoed, die juist was bedoeld om het gezicht bescherming te bieden tegen de felle zon. Zoals je ziet gaat het hier om het nut van de hoed, maar tegenwoordig wordt een hoed vooral gedragen voor de mode. In de zomer is de Panamahoed voor heren erg populair. Dit komt omdat de hoed lekker luchtig is en hierdoor kan de warmte weg. Het is niet alleen een lichte hoed in materiaal, maar het ziet er zelfs luchtig uit. Een perfecte herenhoed dus!