Een dierbare die overlijdt is een heel traumatisch iets; met een mini urn kopen is het mogelijk om de overledene altijd in je buurt te hebben. Na de crematie wordt doorgaans de as ter beschikking gesteld van de nabestaanden. Het is dan mogelijk om in het crematorium de as in een urn te laten gieten. De grote urn staat dan ergens in één huis. Wanneer het echter wenselijk is dat meerdere mensen as van de overledene in huis hebben is een mini urn een goede oplossing.

Een urn voor ieders smaak

Denk bij een mini urn niet aan een standaard urn. Dit product is in heel veel uitvoeringen te koop waardoor het makkelijk wordt de herdenkingsplek in je huis in te richten. Zo kan er worden gekozen voor een edelmetaal mini urn, maar ook een mini urn van messing met een motief behoort tot de mogelijkheden. De mini urn is de mogelijkheid bij uitstek om troost te vinden na het overlijden van een dierbare. 

Een urn kopen bij de uitvaartondernemer

Wanneer een dierbare gecremeerd wordt zal de uitvaartondernemer gelijk met een portfolio aankomen waarin een aantal urnen en mini urnen staan waaruit gekozen kan worden. De prijzen zullen doorgaans exorbitant hoog zijn,  maar overmand door de emoties kiezen de nabestaanden er toch voor om een dergelijke uitgave te doen. Wie echter wil dat meer mensen een mini urn tot hun beschikking hebben in de familie kiest beter voor een urn van de webwinkel.

De speciaalzaak met keuze

Ga je een dergelijk urn kopen, dan is het aan te raden om naar een goed gesorteerde speciaalzaak te gaan. Deze zal jou een uitgebreide selectie tonen waaruit gekozen kan worden. Een webwinkel is nog de meest voordelige optie om een mini urn aan te schaffen. Het is daar mogelijk om meerdere urnen tegelijk te kopen. In de instructie die erbij wordt geleverd staat duidelijk omschreven hoe de as uit de urn die van het crematorium komt in een mini urn moet worden over gegoten. De gravure die in de urn komt te staan kan je zelf vooraf kiezen.