Goedkope babyspullen, bestaan die? Er dringt zich meteen een beeld aan je op van een grote discounter in spullen die met hele vloten containerschepen tegelijk uit het verre oosten worden aangevoerd. Bestaan er ook goedkope babyspullen die aan de Nederlandse veiligheidseisen voldoen? En of ze bestaan. Goedkope babyspullen hoeven niet per se merkloos te zijn of uit elkaar te vallen waar je bijstaat. Ze kunnen ook gewoon van een voorgaande collectie zijn of voortkomen uit een slimme inkoopactie van een winkel die scherp het aanbod op de baby- en kinderspullenmarkt in de gaten houdt.

Showen met een showmodel

Soms kan het nog goedkoper. Als je bijvoorbeeld op de site van Babykoop.nl belandt zie je bedden tegen prijzen die zo laag zijn dat je vol ongeloof je hoofd schudt en al de neiging hebt om te kijken of je wel echt op een betrouwbare site terecht bent gekomen. Bij deze artikelen staat duidelijk vermeld dat het om show- of winkelmodellen gaat. Als spullen namelijk voor een bepaalde tijd – hoe kort ook – op de winkelvloer hebben gestaan en er mensen naar hebben gekeken, met hun hand langs hebben gestreken, mogen ze weg tegen een superkorting. Als je op zo’n meubel de hand hebt weten te leggen, ben je wel in je nopjes. Je zult er nog regelmatig aan terugdenken, zo’n voldoening gaf het je. Je hebt er een paar keer omheen gelopen, de laatjes uitgeprobeerd en gekeken of er geen stukken fineer af zijn gesprongen, maar de kast was nog als nieuw.

Zeer divers aanbod

Winkels die goedkope babyspullen aanbieden, hebben meestal een vlak assortiment. Babykoop, echter, kan je voorzien in je gehele baby-uitzet of tienerkamerinrichting. Je kunt er de hele kamer bij elkaar stylen tot aan een mooi dekbedovertrek en een lamp die er helemaal bij past. Naar ieders smaak is wel wat te vinden. Ga je voor een prinsessenkamer die zo knalt dat het pijn doet aan je ogen en zo zoet is dat je het nummer van de tandarts al bijna intoetst? Dat kan geregeld worden. Of ben je meer van het stoere, industriële? Maakt een pakhuis- of loftachtige sfeer je enthousiast en zie je je tiener al helemaal in dat kamertje aan zijn bureau zitten? Ook dat is mogelijk. Uiteraard verlaten de mensen voor wie het allemaal niet zo overdreven uitgesproken ingericht hoeft te zijn tevreden de zaak. Want ook in landelijk-strak of modern-zonder-poespas is er genoeg aanbod.