Kleine keuken

Wie zegt dat je geen kleine keuken kunt hebben die zowel functioneel als decoratief is? In ieder geval niet onze keukenontwerpers! Zij hebben onderwerpen gemaakt met slimme indelingen. Ook al is de keuken klein, er is geen gebrek aan ruimte!

Ideaal voor appartementen met beperkte afmetingen

Kleine keuken

Dit type keukentjes zijn meestal ingericht in appartementen met beperkte afmetingen, die niet genoeg ruimte hebben om te worden uitgerust met een “echte” keuken. De uitdrukkingen “keukenhoek” of “mini-keuken” worden soms gebruikt. In België heet dit een “kitchenette”. Ze zijn voorzien van de minimaal benodigde apparatuur, namelijk een gootsteen en een kooktoestel (oven, elektrische kookplaat, gas). Sommige hebben kasten, een koelkast en zelfs een vaatwasser.

Wat is de indeling van deze keukentjes?

keuken

Wastafel, koelkast, kookplaat, opslag: er ontbreekt niets in deze charmante kleine keukens. Om een geslaagd model te hebben en geen vierkante meter ruimte te verliezen, gebruiken de meeste merken de volledige hoogte van de muren. Anderen bieden modulaire indelingen die zich aanpassen aan de ruimte van je huis of appartement. Alles is klein maar heel compact. Huishoudelijke apparaten kunnen discreet en compact worden opgeborgen.

Voor wie zijn deze keukens bedoeld?

Onze keukentjes zijn aangepast aan kleine ruimtes. Ze zijn ideaal voor personen die op een klein appartementje wonen, voor studenten, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld één van hun kamers onderverhuren. Het voordeel van een klein keukentje inbouwen is dat de huurder je eigen keuken niet hoeft te gebruiken. Een ieder behoudt zo zijn eigen privacy. Deze keukens zijn ontworpen om de ruimte te optimaliseren, zelfs als je maar enkele vierkante meters hebt. Indien je een hoek hebt, kan je bij ons een mooie hoek keuken aankopen. Het is een mini-look voor een maximaal praktische keuken. Er zijn zelfs modellen met spoelbak en elektrische verlichting. Dankzij de neutrale tinten kan je deze vervolgens naar eigen smaak personaliseren.