opbaring overledene

Niemand wil er echt bij stil staan, maar sinds ik op een bijzondere manier een opbaring van een overledene heb meegemaakt, heeft dit mij wel aan het denken gezet. Helaas heb ik al meerdere begrafenissen bijgewoond en elke keer was dit een heel onpersoonlijk afscheid. Vaak mocht je een dag van te voren nog afscheid nemen van diegene, waarna de kist werd dicht gemaakt. 

Vorige week was een goede vriend van mij overleden. Normaal ligt zo iemand dan in een aula waar familie en vrienden op een afgesproken dag, maar een half uurtje afscheid kunnen nemen.  opbaring overledene

Wat een rust

Deze keer was de opbaring van de overledene niet in een aula, maar in De Kleine Poort. Dit is een chalet waar een tafel, stoelen, bank en keukentje aanwezig zijn. Ook mag je gebruik maken van de tuin, altijd lekker bij mooi weer. De familie krijgt een sleutel van dit huisje en kan zo de hele dag bij de dierbare blijven. Het afscheid op deze manier is zo geweldig en zeer persoonlijk. Je kan de hele dag hier aanwezig zijn en zo de uitvaart regelen. Deze manier van afscheid nemen heeft zeker mijn ogen geopend, zo mooi en zo relaxed. Echt een top locatie!