Je hond wil graag spelen en dat is ook goed voor het beestje. Natuurlijk koop je speelgoed voor hem waar hij zich mee kan vermaken (ook samen met jou). Maar veel speelgoed dat verkrijgbaar is, is niet heel erg sterk en kan gemakkelijk door je hond gesloopt worden. Er is veel speelgoed op de markt dat niet zo duur is, maar dat ook geen lange levensduur kent. En het is niet alleen zonde van het geld om speelgoed aan te schaffen dat snel kapot is, maar ook sneu voor je hond, zeker als het iets is waar je viervoeter uitgerekend zo graag mee speelde.

Sterk speelgoed voor de hond
Wil je graag speelgoed voor je hond waar je wat langer mee kunt doen? Kijk dan eens in de dierenspeciaalzaak of op internet en ga op zoek naar sterk speelgoed. De keuze hierin is ruim. Sterk speelgoed kost wel wat meer, maar dan heb je ook wat. Kies voor sterk hondenspeelgoed, daar heeft je hond het langste plezier van.

Verrijkend speelgoed
Denk je nu dat het een moeilijke keuze wordt om goed en sterk speelgoed te vinden? Dat zal je reuze meevallen, want de keuze is namelijk best ruim. Je kunt onder andere kiezen uit speelgoed waar je brokjes of snoepjes in kunt doen, die je hond er dan weer uit moet zien te halen. Dit is verrijkend speelgoed, je hond is er een poosje zoet mee om het voedsel te bemachtigen en verveelt zich minder snel. En gaat dan ook minder snel zaken in huis of zijn speelgoed proberen te slopen. Er bestaat ook sterk speelgoed dat kan rollen, zodat je hond erachter aan kan gaan.

Ballen
Er zijn veel ballen in het assortiment, die niet direct doormidden of stuk gebeten kunnen worden. Er zijn ballen bij die ook ontwikkeld zijn voor grotere dieren zoals paarden of ezels of voor dieren uit de dierentuin. Als je weet dat een bal olifant-proof is, dan zal de kans dat je hond deze kapot krijgt, niet zo groot zijn. Sommige ballen lijken ook op skippyballen, er zit een soort handvat aan waarmee jij de bal kunt weggooien zodat de hond deze kan gaan halen, maar de bal ook zelf in zijn bek kan meenemen. Verder bestaat er ook nog sterk hondenspeelgoed dat je hond kan vastpakken in zijn bek of waar hij stevig op kan kauwen zonder dat het meteen in stukken ligt.

Kijk wat je hond leuk vindt
De keuze voor een bepaald soort speelgoed ligt natuurlijk bij jou, maar het is belangrijk dat je eerst kijkt naar welk speelgoed je hond het leukste vindt en waar je viervoeter het liefst mee speelt. Wat de ene hond leuk vindt, hoeft niet altijd voor de andere te gelden. Sommige honden spelen zelfs niet eens veel of graag, maar het is wel belangrijk voor ze dat ze voldoende beweging en afleiding krijgen, zodat ze hun energie kwijt kunnen en zich niet gaan vervelen, maar ook niet te dik worden. Praktisch alle honden zijn dol op balletjes in alle soorten en maten, maar sommige honden zijn bijvoorbeeld bang voor de ballen waar geluid in zit, terwijl andere honden dit het einde vinden. Kijk daarom eerst wat je hond echt leuk vindt, en bestel dan een stuk sterk speelgoed waar jullie gegarandeerd samen lang plezier aan zullen beleven.