De keren dat ik gestart ben met sporten zijn nauwelijks te tellen. Toch liepen mijn goede voornemens altijd weer op niets uit. De reden? Ik vond sporten gewoon niet leuk. En wanneer iets niet leuk is, is de kans klein dat je het volhoudt. De één houdt van jazzdansen, voetbal of hardlopen, een ander is er nog net niet allergisch voor. Als jij net als ik tot die laatste categorie behoort, is er gelukkig goed nieuws: trampolinespringen is ook een sport. Je kunt er zelfs uitstekend calorieën mee verliezen!

ep_1075_1_1

Actief de zomer door met een trampoline: het effect

Wil je net als ik weer snel in je badpak, bikini of zwembroek kunnen? De oplossing: ga trampoline springen! Ik merkte met een kwartiertje per dag al een groot effect. De crux is natuurlijk wel om je nieuwe spring-gewoonten dagelijks vol te houden, maar meestal is springen na het werk ontspannend. Je maakt je hoofd even vrij van overtollige gedachten. Je zult merken dat dat al helpt. Het aantal calorieën dat je verbruikt is afhankelijk van hoe hoog en snel je springt. Maar ook je gewicht en lengte spelen een rol. In ieder geval kun je zeker rekenen op gewichtsverlies en verbetering van je conditie.

10.95.12.00-exit-jumparena-all-in-one-oval-244x380-_8x12_5ft_-_1_2

Trampoline springen is leuk én heilzaam

Mijn ervaring is dat de tijd vliegt terwijl je springt. Dagelijks maak ik een kwartiertje vrij voor een intensieve training van geest en lichaam. Trampolinespringen belast al je spiergroepen, terwijl je gewrichten worden ontzien. Heb je zoals ik snel last van je gewrichten? Ook dan is trampolinespringen een lichte training. De kans op blessures en gewichtspijnen is bijzonder klein. Let er wel steeds op dat je je rug goed recht houdt tijdens het springen!
hf_10

Wat is beter: trampolinespringen of joggen?

Lange tijd dacht ik dat je beter kon gaan joggen dan trampolinespringen. Maar recent onderzoek wijst anders uit. Trampolinespringen is tot wel 68% effectiever dan joggen! Het cruciale echter blijft echter dat je er plezier in moet hebben. Maar wat is er heerlijker dan een weldadige workout op een stralende zomerdag? Telkens als ik complimenten over mijn figuur krijg, vertel ik de mensen mijn geheim: actief de zomer door met een trampoline!