bloedsuikermeter

glucosemeterVandaag wil ik een wat serieuzer onderwerp bespreken, namelijk het hebben van diabetes. Ik ga een tip meegeven voor mensen die een glucosemeter zoeken. Ik hoorde laatst van mij neefje dat hij overal online gezocht had naar zo’n meter maar deze nergens kon vinden. Natuurlijk waren er wel een aantal webshop die dit aanbieden, maar nergens stond een duidelijk beschrijving bij van hoe je zo’n ding moet gebruiken. Natuurlijk kun je hier ook altijd voor naar de huisarts gaan, maar dat is gewoon onpraktisch.

Mensen die diabetes hebben, moeten hun bloedsuikerwaarden regelmatig controleren. Dit kun je dus doen met een glucosemeter. Wanneer je er hier een van aan moet schaffen adviseer ik je om dit te doen van de merken Beurer, Medisana en MultiCheck. Deze merken leveren namelijk goede en betrouwbare meters op. Een site waar je deze kunt aanschaffen heet shopvoorgezondheid.nl.

bloedsuikermeter

Regelmatig nieuwe teststrips kopen

Bij elke glucosemeter bij Shop voor Gezondheid worden een aantal teststrips en lancetten geleverd. Deze zijn op ten duur op waardoor je nieuwe moet kopen. Dit is ook mogelijk bij hun. Zo heeft mijn nieuwe die van hem hier ook gekocht. Deze was niet goedkoop, maar het is wel een investering in je gezondheid, dus uiteindelijk dubbel en dwars waard. Wanneer jij het thuis zelf wilt meten hou dan deze stappen aan:

  1. Door een simpel prikje in de vinger komt een klein druppeltje bloed beschikbaar.
  2. Plaats het druppeltje bloed op het teststrookje.
  3. De chemicaliën in het teststrookje geven een reactie met glucose.
  4. Lees vervolgens de uitslag af van het apparaat.
  5. Aan de hand van de uitslag kunnen conclusies worden getrokken. (Moeten de medicijnen worden gewijzigd bijvoorbeeld).

shopvoorgezondheid.nl