Overijssel

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid om af en toe een weekendje weg te gaan. In veel gevallen doen zij dit om nieuwe locaties te leren kennen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat zij er graag even tussenuit willen. Geldt dit ook voor jou, maar weet je nog niet helemaal waar je graag naar toe wilt? Dan zou je eens kunnen kijken naar de provincie Overijssel in Nederland. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer Nederlanders voor een weekendje weg naar deze provincie. 

Overijssel

De bijzonderheden in Overijssel

De kans is groot dat je ooit al eens in Overijssel bent geweest. In dit geval weet je dan ook dat de provincie voornamelijk bestaat uit de beken en polders. Echter, er zijn ook een aantal bijzondere steden die je kunt bezichtigen in de provincie Overijssel. Zo zou je eens kunnen kijken naar de steden Deventer, Zwolle en Kampen. Deze steden hebben alle drie een bijzondere geschiedenis. Daarnaast is het in alle drie de steden mogelijk om een dagje te gaan shoppen en van de omgeving te genieten. Toch staat voor veel mensen de stad Zwolle op nummer 1. Volgens veel bezoekers beschikt de stad over een bijzondere sfeer. Dit heeft voor het grootste deel te maken met de oudere gebouwen in de regio. 

Overijssel

Varen in Giethoorn

Ben je van plan om binnenkort een weekendje naar Overijssel te gaan? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om naar Giethoorn te gaan. Dit dorp staat voornamelijk bekend om haar idyllische huizen en de verschillende soorten kanalen. Het dorp heeft diverse musea waar je de geschiedenis van de omgeving kunt bekijken.