Een olie catchtank is een van de losse onderdelen, die eigenlijk niet in een rallyauto zouden mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld ook aan een brandstof catchtank, die naast de olie catchtank geplaatst kan worden. Door gebruik te maken van een olie catchtank wordt voorkomen, dat schadelijke oliedampen opnieuw in het inlaattraject van de auto worden opgenomen. Wanneer dit het geval zou zijn, zou dit voor een snellere slijtage van de motor kunnen zorgen. Iets wat uw prestaties in de rallyauto ook zal verslechteren.

Daarbij kan het lambda signaal van de auto beïnvloed worden door de schadelijke oliedampen. Een groot aantal onderdelen van de afstelling van uw rallyauto worden op dit lambda signaal gebaseerd. Dit betekent dat uw afstelling kan veranderen, als de oliedampen opnieuw in het inlaattraject van de auto terechtkomen.

Zelf een losse olie catchtank bestellen op internet

Voor het plaatsen van een olie catchtank in uw rallyauto kunt u bij uw lokale autodealer terecht. Het is echter onverstandig om dit onderdeel door deze autodealer te laten bestellen. Vaak rekenen autodealers een hoge marge over losse onderdelen, waardoor u na het plaatsen hiervan onnodig duur uit bent. Verstandiger is het om deze onderdelen vooraf zelf te bestellen bij een webwinkel als The Autosport Company. Hier worden de onderdelen voor een lagere prijs aangeboden. U kunt het losse onderdeel vervolgens door een autodealer laten plaatsen.

Ook bij de aanschaf van andere losse onderdelen bij The Autosport Company bent u doorgaans voordeliger uit, dan wanneer u deze door een autodealer zou laten bestellen.