Als er iemand in je omgeving is overleden, die dichtbij je staat, zoals je moeder, je opa, een broer, een nicht of een oom dan komt er veel op je af. Niet alleen moet je het verdriet zien te verwerken, maar daarnaast wil je ook dat de uitvaart er precies uit komt te zien zoals diegene graag had gewild. Of je nu zelf de verantwoordelijkheid op je hebt genomen om de uitvaart te regelen of niet, een rouwstuk kan iedereen meenemen om zo je waardering richting de overledene te laten spreken. Het gaat om het gebaar vanuit je hart. Een toepasselijk rouwstuk is dan een rouwstuk in de vorm van een hart. Deze vind je bij uitvaartbloemist Rotterdam.

Symbool voor de liefde

Het uitzoeken van een rouwstuk kan een lastige keuze zijn, omdat je misschien niet weet wat de overledene zou willen of omdat je overmand bent door verdriet. Een keuze waarmee je nooit fout zit is een rouwstuk in de vorm van een hart, vanwege de sterke symboliek. Degene zit in je hart en je laat op deze manier zien dat je hem of haar liefhebt. Een hart staat voor liefde en dat is alles wat op dat moment belangrijk is.

Een rouwstuk op maat

Als je kiest voor een rouwstuk in de vorm van een hart dan kan je er nog steeds heel veel persoonlijke tinten aan geven. Je kan kiezen voor een gesloten hart, een open hart en een open hart met dubbele rand. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende soorten bloemen, waaronder de populaire rode of witte roos. Het is ook mogelijk om verschillende soorten bloemen en kleuren te verwerken in het hart en zo bijvoorbeeld te gaan voor frisse kleuren in het voorjaar. Het is mogelijk om de bloemen aan te passen aan het seizoen. Daarnaast kan je er eventueel nog een rouwlint of kaartje aan toevoegen om een persoonlijke boodschap over te brengen.