De laatste paar jaren wordt het steeds populairder om zowel in je huist als buiten je huis meer groen neer te zetten of te poten. Een olijfboom is een goede optie wanneer iemand wel een mooie boom buiten wil hebben staan, maar niet al te veel omkijk naar heeft. Een olijfboom heeft namelijk naast potgrond en een beetje liefde niet heel veel meer nodig. Maar waar kun je nou zo’n mooie vijgenboom kopen voor een nog leuk prijsje? Dat wordt gelukkig hieronder goed verteld en uitgelegd zodat jij daar zelf niet verder over hoeft te stressen en te piekeren.

Online webshops

Een vijgenboom is niet alleen in het echt te koop maar ook online. Zo zijn er enorm veel aanbieders op het internet die jou willen overtuigen met hun grote assortiment aan tuinplanten en dus ook vijgenbomen. Je kan op het internet heel gemakkelijk vergelijken welke boom het beste bij je past. Zo kun je naar de gehele prijs kijken maar ook naar de lengte van de vijgenboom. WIl je een wat kleinere boom dan kun je dat gemakkelijk inschakelen bij filters op het internet. Jouw eisen kun je namelijk door middel van filters inschakelen waardoor jouw opties specifieker worden getoond en jouw keuze dus sneller kan worden gemaakt.

In het tuincentrum

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om jouw vijgenboom gewoon in een tuincentrum te kopen. Het handige idee achter deze actie is dat je meteen al medewerkers om advies en hulp kan vragen bijvoorbeeld. Ook zie je meteen de kwaliteit van de vijgenboom omdat je kan voelen, ruiken en zien hoe de boom er bij staat. Ook is de lengte beter in te schatten voor jezelf. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat de lengte van de vijgenboom nog zo’n 30 centimeter zal groeien binnen een jaar. Dit is een behoorlijke hoogte en daar moet je dus goed rekening mee houden als koper zijnde.