De hottub is ook wel bekend als de badkuip of het bubbelbad. Het bubbelbad is vernoemd naar het Amerikaanse merk Whirlpool. Een bubbelbad of hottub is een verwarmd bad waar vaak meerdere mensen samen in kunnen zitten. Kenmerkend voor zo’n bubbelbad is dat deze wordt gevuld met lucht, zodat er allemaal kleine belletjes ontstaan die naar de oppervlakte drijven.

Zitten in een bubbelbad is goed voor je

In een bubbelbad kun je vaak lekker ontspannen en opwarmen. Bubbelbaden worden ook vaak gebruikt op therapeutische basis, om het lichaam te ontlasten en lekker bij te komen. Bubbelbaden dienen wel goed onderhouden te worden mocht je besluiten om er een in de tuin of in de badkamer te zetten. Als je het bubbelbad buiten wilt zetten dan moet je er rekening mee houden dat er zand en bladeren in terecht kunnen komen. Sommige bubbelbaden worden uitgerust met filters maar andere niet. Of je nou een bubbelbad met een filter of een bubbelbad zonder filter hebt, het is altijd verstandig om het bubbelbad toch te filteren om zo bacteriën te bestrijden. Het laatste wat je wilt is dat jij en je gasten ziek worden tijdens het gebruiken van het bubbelbad.

Het verschil tussen de hottub en het bubbelbad

De hottub is in de regel een houten variant van het bubbelbad en komt van oorsprong uit Scandinavidië. Wanneer je van plan bent om een bubbelbad in je huis te zetten kun je ook eens overwegen om een houten variant te bekijken. Hout geeft vaak veel gezelligheid en warmte aan je inrichting. Hout is hiernaast een natuurlijk materiaal dat buiten prachtig staat en veel doet voor de uitstraling van je tuin of badkamer. Het binnenbad of het buitenbad worden bij een hottub vaak verwarmd met een hottub externe kachel van hout. De hottub van vroeger, de traditionele hottub, bestond uit bankjes waar je op kon zitten. Deze bankjes gaven je een hoop ruimte. Ook toen kon je gezellig samen zitten. Het bijkomende doel van een hottub is altijd wel gezelligheid geweest en dit geldt nog steeds vandaag de dag.