Het wordt steeds goedkoper om elektrische fietsen aan te schaffen. Hierdoor worden ze toegankelijker dan ze voorheen waren. Mocht je dus voorheen zijn tegengehouden, omdat je elektrische fietsen veel te duur vond, dan wordt het tijd om nogmaals een kijkje te nemen naar de prijzen van vandaag. Je kunt tegenwoordig al e-bikes krijgen voor nog geen vijftienhonderd euro.

Besparingen op allerlei gebied

Niet alleen het dalen van de prijzen van elektrische fietsen, maakt het financieel aantrekkelijk om er eentje aan te schaffen. Je kunt op veel meer gebied besparen dan enkel op de prijs van de fiets zelf. Een elektrische fiets brengt je immers vrij gemakkelijk naar verdere plekken dan een gewone fiets. Hierdoor kan je de auto veel vaker laten staan. Elektrische fietsen zijn veel goedkoper dan auto’s. Zowel als het aankomt op de prijs per kilometer als de onderhoudskosten. Je spaart dus ongelooflijk veel uit als je fietst in plaats van de auto pakt. Daarnaast zorgen elektrische fietsen voor meer beweging. Met onze drang om allemaal gezond en slank te zijn, kan je dus kiezen voor een elektrische fiets in plaats van een abonnement op een sportschool of een sportvereniging.

Accu van elektrische fietsen

Doordat er tegenwoordig verschillende accu’s zijn voor elektrische fietsen, kan je er zelf voor kiezen om een goedkopere of duurdere variant te kiezen. Hierin is vooral de Li-lon accu populair. Deze gaat namelijk lang mee, maar is ook qua prijs zeer aangenaam. Echter kan je ook voor nog goedkoper kiezen en een NiMH accu besluiten te nemen. Deze is heel goedkoop, maar ontlaadt wel ook snel. Voor korte afstanden is hij dus ideaal. Voor de echte afstandenfietser is er ook nog de optie om een LiPO accu te kiezen. Deze gaat 3 keer zo lang mee als de Li-lon, maar is wel ook een stuk duurder. Keuze wat betreft accu’s maakt het dus vrij gemakkelijk om je prijs af te stemmen op jouw wensen. Hierdoor betaal je geen hoofdprijzen voor iets wat je totaal niet nodig hebt.