Wil je verhuizen naar Spanje of wil je hier een huis kopen om te verhuren? Als je budget niet zo hoog is, kun je vaak alsnog wel een huis in Spanje. Maar hoe kun je nu eigenlijk goedkoop huis kopen in Spanje? In dit artikel vind je enkele tips!

  1. Kies een goedkoop soort woning

Als je een goedkoop huis wilt kopen in Spanje, kun je waarschijnlijk beter niet kiezen voor een villa. Misschien vind je wel ergens een goedkope villa, maar die zul je dan ook moeten opknappen en dit brengt ook kosten met zich mee. Het is dus beter om op zoek te gaan naar een kleine woning of een appartement.

  1. Kijk naar de prijzen in verschillende plaatsen

Een huis middenin het centrum van Barcelona is natuurlijk een stuk duurder dan een huis in een klein en afgelegen dorpje. Kijk daarom eens goed naar de prijzen van Spaanse woningen in verschillende streken en plaatsen. Natuurlijk zijn hierin ook je wensen belangrijk. Als je graag in Barcelona wilt wonen, kun je het beste zoeken naar een goedkoop appartement in deze stad. Maar als je liever in een dorpje woont en het maakt niet uit waar, kun je wel op zoek gaan naar de goedkoopste streek.

  1. Kies voor een goedkope aanbieder

Zelf een huis kopen in Spanje zonder aanbieder kan goedkoper zijn, maar het kan wel heel lastig zijn. Indien er iets niet goed gaat, kun je ook problemen krijgen met bijvoorbeeld belastingen. Dat wil je natuurlijk niet. Kies daarom voor een aanbieder, maar vergelijk wel aanbieders met elkaar. De ene aanbieder is namelijk goedkoper dan de ander.