Houten horloges zijn dé trend van het moment. Ze hebben een prachtig uniek design en zijn goed te combineren bij elke kledingstijl. Maar de kwaliteit van de houten horloges varieert veel per aanbieder. Greenwatch is een webshop met een exclusief aanbod van houten horloges van hoge kwaliteit. Wij zetten elk horloge zelf in elkaar, waardoor deze hoge kwaliteit gewaarborgd blijft en geen onderdeel is massaproductie. Daarbij gebruiken wij meerdere hoogwaardige soorten hout, zoals bamboe, eikenhout of ebbehout. Wij bieden houten horloges voor zowel dames als heren.

De voordelen

Houten horloges hebben veel voordelen vergeleken met horloges van ander materiaal. Horloges met een leren of kunststof band kunnen bijvoorbeeld voor huidirritatie zorgen, bij hout heb je dit probleem niet. Ook is het gewicht van een houten horloge vaak 2 keer zo licht als een horloge van metaal, hierdoor voel je amper dat je hem draagt. Om je een voorbeeld te geven, onze mannenhorloges zijn al beschikbaar in een gewicht van maar 50 gram. Dit ten opzichte van horloges in andere materialen die al snel 100 tot 200 gram wegen. Een ander groot voordeel van houten horloges is het feit dat ze mooi te graveren zijn en dat elk horloge uniek is doordat elk stukje gebruikt hout eigen nerven heeft.

Doe goed voor de wereld

Het houten horloge is afgelopen jaren ook steeds gewilder geworden omdat het een prachtig milieubewust product is. Hout is een grondstof die makkelijker en milieuvriendelijker te winnen is dan bijvoorbeeld metaal. Voor Greenwatch is het belangrijk dat onze houten horloges aan duurzame eisen voldoen en dat wij goed doen voor de wereld. Ons productieproces is dan ook milieuvriendelijk en we geven terug aan de natuur; wij planten een boom terug in de natuur voor elk verkocht horloge. Voor een betrouwbare aanbieder die duurzame waarden nastreeft zit je goed bij Greenwatch.