Goud verkopen

De voordelen van goud kopen zijn al eeuwen bij het grote publiek bekend, maar pas in de laatste jaren zijn deze voordelen echt op gaan vallen. Dat komt niet omdat de goudprijs nu ineens zoveel harder stijgt – de goudprijs stijgt al jaren gestaag. Nee, dat is vooral te wijden aan de grotere chaos die ontstaan is op andere takken in de financiële wereld. Daardoor is de stabiliteit en betrouwbaarheid van het investeren in goud gewoon meer op gaan vallen. Er komen jaarlijks tienduizenden mensen en bedrijven bij die beginnen met handelen in goud, en zo schieten de websites en ondernemingen als paddestoelen uit de grond. Er is dus ook een hoop informatie te vinden over de goudhandel. En dat is goed nieuws, natuurlijk. Maar er blijven ook vragen over.

Want stel: je bent er zeker van dat je wil investeren in goud. Dan zijn er binnen zo’n keuze nog weer nieuwe keuzes om te maken. Wil je bijvoorbeeld voor de lange termijn investeren, zoals je dat in het verleden misschien in vastgoed had gedaan? Of wil je goud kopen in de vorm van een belegging van tijdelijke aard, om na relatief korte tijd weer tot verkopen over te gaan? En wat voor soort investering wil je dan doen, in goudbaren, of in gouden munten? In dit artikel gaan we in op die vraag.

Goud verkopen

Veel goud is veel zekerheid

Gezien het feit dat de goudkoers een relatief vaste stijging heeft, wordt je goud na verloop van tijd – bijna gegarandeerd – meer waard. In andere woorden: er moeten wel héle gekke dingen gebeuren wil de goudprijs dalen. En die zekerheid die het biedt, kan voor jou een verzekerde toekomst betekenen. Een gegarandeerd ruim pensioen. Of een mooie nalatenschap voor je kinderen of kleinkinderen.

Onze ervaring is dat je, wanneer je genoeg geld te besteden hebt, het beste kunt kiezen voor investeren in goudbaren. Deze zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar. Nu een kilo goud kopen kan betekenen dat je over twintig of dertig jaar anderhalf tot twee keer de huidige waarde terug kan krijgen voor datzelfde goud. En omdat het om een relatief grote hoeveelheid gaat, gaat het ook om enorme bedragen winst onder de streep. Goudbaren worden wereldwijd verhandeld, maar ook in Nederland zijn er goede partijen die ze aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van www.contant-inkoop-goud.nl. Hier verkopen ze Umicore goudbaren, erkend met de Good Delivery Status.

Goud verkopen

Goedkoop gouden munten kopen

Een andere optie om goud te investeren die veel wordt toegepast, is het kopen van gouden munten. Ook deze manier heeft veel voordelen. Het belangrijkste pluspunt van investeren in gouden munten is dat het altijd gaat om lagere bedragen. De meeste gouden munten zijn per stuk verhandelbaar, waardoor je dus per stuk niet te maken hebt met enorme bedragen. Ook heb je daardoor een hoop keuze, en kun je je investering op een manier doen die persoonlijk bij je past. Goedkoop gouden munten kopen doe je altijd bij erkende verkopers, die door hun kennis en connecties hun diensten goedkoper aan kunnen bieden, en dat merk je dan aan de prijs.

Gouden munten zijn er in alle vormen en maten. Er worden jubileum munten geslagen voor speciale gebeurtenissen, maar er zijn ook munten die jaarlijks worden geslagen en bedoeld zijn voor handelaars en verzamelaars. Er zijn gouden munten van een paar gram, maar er worden ook munten van een kilo geslagen. Verder is het ook nog een mogelijkheid om de wereld van de muntenverzamelaars in te stappen: dan heb je er meteen een winstgevende hobby bij.

Zolang het bij je past

Of je nu kiest voor een kilo goud kopen in de vorm van een goudbaar, of juist voor handelen op kleinere schaal door gouden munten te kopen, de goudprijs blijft uiteraard wat ie is. Instappen in de goudhandel is dus per definitie een goede keuze. De rest is geheel afhankelijk van stijl en smaak. Een investeerder die zijn investering makkelijker op wil kunnen delen en wil kunnen verhandelen, kan wellicht het beste kiezen voor de fragmentarische investering in gouden munten. Maar wilt u juist in één keer een investering doen, om daar pas over (tientallen) jaren weer naar om te kijken? Dan raden wij het aan om een kilo goud in de vorm van een goudbaar te kopen.

We hopen dat we u een stapje verder hebben geholpen in uw zoektocht naar de beste manier om in goud te investeren. Voor ieder wat wils, en mogelijkheden te over. Veel is afhankelijk van uw eigen smaak, maar investeren in goud an sich, in welke vorm dan ook, is tegenwoordig een zeer wijze beslissing. Die conclusie kunnen wij met zekerheid trekken.