ketobox

Heb je het gevoel dat het niet goed met je gezondheid gaat omdat je last krijg van bijvoorbeeld je knieën tijdens het lopen? Of krijg je last van je hart of andere lichaamsdelen en organen. Dan is het verstandig om hier iets aan te doen. Dit kan je gaan doen met een ketogeen dieet. Bij een dieet als deze neem je zo weinig tot geen koolhydraten in, waardoor je geen echte suikers binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam suikers halen uit je reserves en daarna maakt het ketose aan. Dit houdt in dat je lichaam energie haalt uit je overige vetopslag in je lichaam. Ook krijg je weinig calorieën binnen omdat in koolhydraten de meeste calorieën zitten. Op deze manier probeer je dus in een extreme wijze snel af te vallen en dit kan dan ook de een en andere risico’s met zich meebrengen!

Nadelen

keto dieet

Wanneer je gaat beginnen met een ketogeen dieet dan moet je vooraf jezelf goed inlezen wat de nadelen zijn van een dieet als deze. Zo kan je als je een paar dagen bezig bent last krijgen van ketogriep. Hierbij krijg je dan last van misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid en spierkrampen. Dit is niet het enige, je kunt namelijk ook last krijgen van een slechte adem en tegenvallende sportprestaties. Bovendien is de kans ook aanwezig dat je een slechte stoelgang krijgt waardoor je moeilijk naar het toilet kun en kan het zijn dat je nierstenen gaat ontwikkelen. Je moet dus vooraf goed weten hoe het werkt en wat voor nadelen eraan zitten wanneer je gaat beginnen aan zo’n heftig dieet. Hiernaast is het dan goed om te kijken of al deze nadelen het nog wel waard maakt om ermee van start te gaan of om te denken dat het niet verstandig is.

Vega en Vegan

Als je hebt besloten om te gaan voor een ketogeen dieet, maar je bent vegetariër of veganistisch dan kan je als nog beginnen met dit dieet. Er zijn namelijk speciale boxen voor iedereen. Zo heb je boxen voor mensen die vega zijn en heb je zo weer andere boxen voor mensen die vegan zijn.