Op de dag dat ik 18 werd heb ik gelijk mijn eerste motorrijles gekregen. Mijn hele familie houdt van motorrijden. Mijn moeder en vader hebben elkaar zelfs in een motorclub leren kennen. Ook mijn broertje is, nadat hij ook eindelijk 18 werd, begonnen met rijlessen. Ik rij nu jammer genoeg nog best wel vaak alleen op de motor. Sinds een paar weken ben ik gaan werken bij een motorkleding outlet. Zo heb ik gelijk veel meer mensen leren kennen die ook een motor hebben. Echt heel erg leuk. Door mijn collega’s ben ik aanraking gekomen met de website van MC Trjacetum, een motorclub uit Utrecht. Toen ik reageerde op een berichte van één van de leden, werd ik uitgenodigd voor een clubavond. Ik voelde me gelijk welkom.

Activiteiten met de motorclub

Je kan je inschrijven voor verschillende activiteiten. Ze rijden verschillende keren per jaar lange ritten, gaan op clubweekend, hebben clubavonden en als kers op de taart gaan ze ook samen met de motor op vakantie naar Italië. Je mag je inschrijven voor wat je wilt en komt zo in contact met andere motorfans uit de buurt.

Op vakantie met de motor

Mijn broertje heeft sinds een paar maanden nu ook zijn motorrijbewijs. Samen zijn we gaan touren en ik heb hem kennis laten maken met de motorclub. Gelukkig is hij net zo enthousiast als ik, waardoor hij zich ook heeft ingeschreven. We denken er nu over na om samen deel te nemen aan de motorreis naar Italië. Toch vinden we dat allebei best wel spannend, omdat we nog nooit zo lang op de motor hebben gezeten en al helemaal niet in het buitenland. Nu is mijn vraag aan jullie, hebben jullie daar ervaring mee? En hebben jullie tips voor ons?