Op zoek naar een leuke wandelvakantie Spanje? De mogelijkheden zijn eindeloos in dit land waar de natuur zeer divers is en je altijd wel een leuke omgeving kunt vinden waar je een wandeling kunt ondernemen.
Volg de pelgrimsroute

Spanje staat ook bekend om Santiago de Compostela. Wil je een uitgebreide wandelvakantie doen in het land dan kun je er voor kiezen een deel van de pelgrimsroute te doen. Ben je wat minder sportief en wil je liever wat minder kilometers lopen op een dag maar toch van de Spaanse natuur genieten? Dan kun je ook kiezen voor een wandelvakantie op het strand of in de bergen. Op plekken waar het wat minder toeristisch is kun je goed wandelen en zijn vaak ook diverse routes uitgezet.

Kies een geschikte route en verblijf

Om een wandeling in de Spaanse bergstreken aan te kunnen dien je wel wat training te hebben gedaan. De routes die zijn uitgezet zijn verschillend van aard en lengte dus kijk van tevoren altijd even goed of je deze denkt aan te kunnen. In de omschrijvingen staat aangegeven hoelang de tochten zijn maar ook wat voor obstakels je tegen kunt komen. Er zijn routes voor beginners maar ook voor gevorderden en deze worden veelal ook als dusdanig omschreven. Als je liever zelf een route uitzet is dat ook mogelijk. Zorg er voor dat je goed kijkt naar welke streek je wilt en wat de overnachtingsmogelijkheden in de buurt zijn. Zo kun je meer dagen over een wandeltocht doen en ook ’s nachts op een geschikte plek logeren.