Wil je in het kader van de Arbowet jouw werknemers opleiden op het gebied van veiligheid in het bedrijf door middel van een BHV cursus? Dan heb je de keuze uit veel verschillende aanbieders verspreid over heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. De cursussen kunnen op de locatie van de aanbieders zelf worden gegeven of in company, in jouw eigen bedrijf. De prijs van deze cursussen ligt ongeveer tussen de 200 en 1000 euro en ze verschillen in tijdsduur van één dag tot zeven dagen.

Basiscursus of herhalingscursus

Hebben jouw werknemers nog helemaal geen cursus bedrijfshulpverlening gehad dan is de basiscursus de meest geschikte optie. Hebben ze deze wel gehad maar is deze verouderd dan is de herhalingscursus het beste. Daarnaast zijn er ook nog cursussen voor mensen die al een bedrijfshulpverleningsdiploma hebben behaald maar nu de leiding willen geven aan de overige mensen met dit diploma. Ook deze managementdiploma’s zijn slechts twee jaar geldig en moeten daarna met een herhalingscursus worden verlengd.

Effectief handelen bij noodsituaties

Op de basiscursus leren de deelnemers effectief te handelen als er sprake is van een noodsituatie. Hoewel de werknemers in principe alles leren wat ze nodig hebben voor het omgaan met een gevaarlijke situatie, kan een aanvullende EHBO-cursus nuttig zijn wanneer er sprake is van een hoog risico op verwondingen in het bedrijf. Hoewel het belangrijk is dat er voldoende bedrijfshulpverleners zijn op verschillende plekken in het gebouw is het toch belangrijk dat de bedrijfshulpverleners niet aangewezen worden door de directie maar zelf de cursus willen volgen.