Je kunt op veel verschillende manier tegenwoordig piano leren, zoals online piano les of hele apps die ervoor gemaakt zijn, games voor uitgebracht, je kan een online pianoles volgen, maar je kan ook nog steeds op een van de oudste en betrouwbaarste manieren pianoles volgen, namelijk met een-op-een coaching. Wat het beste werkt is bij iedereen anders, maar de prijzen zijn meestal redelijk hetzelfde. Wat ik hiermee bedoel is dat online lessen en apps meestal vrij goedkoop zijn, terwijl een-op-een lessen meestal toch vrij prijzig zijn. Dit is natuurlijk begrijpelijk maar niet ideaal.

Een-op-een lessen versus online lessen

Er zijn altijd mensen die 100% het ene boven het andere kiezen, maar er zijn ook mensen die niet kunnen kiezen tussen een financieel en kwalitatief goede keuze en een kwalitatief en persoonlijke goede keuze. Het is een moeilijke keuze omdat je soms meer persoonlijke aandacht nodig hebt, en soms gewoon voor de financiële optie moet gaan. Echter is er altijd toch wel een keuze dat net iets meer bij jou past. Zo kan je bijvoorbeeld met online lessen altijd filmpjes bekijken over hoe je je handen het beste kan houden bij een bepaald stuk waar je moeite meer hebt, terwijl dit met een-op-een lessen moeilijker is.

Wie of wat is Online Muziek Academie?

Online Muziek Academie is een online muziekschool dat al jarenlang online piano les, gitaarles en zangles geeft door middel van bewezen effectieve online methodes. Met voor alle 3 een apart lessenpakket dat per maand betaald wordt is Online Muziek Academie een perfecte optie om in de wereld van muziek te beginnen of  verder te ontwikkelen.