veranda kopen

Het hebben van een veranda is een luxe waar de meeste mensen alleen over dromen. Het is een tussen kamer dat de tuin onderscheid van de binnen ruimte. Bij het wonen in een land met een afwisselend klimaat is het dan slim om een veranda of tuinkamer aan te schaffen om ten alle tijden toch nog soort van buiten te kunnen zitten. Daarnaast zijn er nog veel andere voordelen die een veranda kopen voor je heeft.

Vergrote woonoppervlakte 

Ten eerste verhoogt het hebben van een veranda de waarde van het huis significant, het is meestal gelijk aan de kosten voor het aanleggen van de veranda. Dit omdat het hebben van een veranda gezien wordt als een gewilde luxe die niet vaak nog voorkomt. Het vergroot de binnen woonoppervlakte van het huis met een semi buiten/binnen ruimte. Meer woonoppervlakte betekent meestal dus ook een hogere verkoopwaarde.

veranda kopen

Genieten van buiten

Ten tweede kan er genoten worden van de tuin en buitenruimte met alle soorten weersomstandigheden. Tijdens de warmere maanden kunnen de glazen schuifdeuren open gezet worden voor een lekker briesje om het huis af te koelen en tijdens de koudere maanden kan er een gezellige buitenhaard neergezet worden om nog van buiten te kunnen genieten terwijl jij lekker van de warmte zit te genieten.

Kleinere tuin 

Naast het hebben van heel wat voordelen heeft het hebben van een veranda ook wat nadelen. Eentje daarvan is verminderde buitenruimte. Het neerleggen van een veranda gaat ten kosten van jouw tuin. Een kleine veranda kan al heel snel vijftien vierkante meter oppervlakte in beslag nemen. Ook hebben veel gemeentes regels over hoeveel je van jouw tuin mag bebouwen of overkappen.